قیمت طلا

قیمت طلا

خرید جواهرات و طلا یک امر بسیار مهم و هزینه بر است. به همین خاطر است که به عنوان یک خریدار، لازم است که بدانید فروشگاهی که طلا و جواهر را از آن خریداری می کنید، بر چه اساس هزینه و پولی از شما دریافت می نماید. البته چندین معیار و فاکتور مهم نیز وجود دارد که زمان خرید طلا و جواهرات باید به آنها توجه کرد. در اینجا به بررسی قیمت طلا و عواملی که بر محاسبه آن تأثیر گذار می باشند، را بیان می کنیم.

 

قیمت طلا

کاربرد طلا

در کشور ما طلا بیشتر به صورت جواهرات خریداری می شود. ما ایرانی ها آن را در مناسبت ها و برای اهداف مختلف خریداری می کنیم. سنت ما جواهرات طلا را ترویج می کند و آن را به یک کالای با ارزش تبدیل می کند. علاوه بر این، مردم برای سرمایه گذاری نیز این کالای پرسود را خریداری می کنند. چرا که با گذشت زمان و با افزایش قیمت طلا سود زیادی نیز نصیب افراد می شود.

از داده های نرخ طلا در کشورمان می توان متوجه شد که قیمت آن چقدر نوسان دارد. با این حال، به طور کلی در روند صعودی است. تاکنون سیستم واحدی برای محاسبه نرخ طلا در کشور ما وجود نداشته است. برای قیمت‌های متغیر، ما جواهرسازان را زیر سوال نمی‌بریم و به سیستمی که پشت محاسبه نرخ طلا است فکر نمی‌کنیم.

چگونه قیمت طلا را تعیین کنیم؟

قیمت نهایی جواهرات = قیمت طلا (22 یا 18 عیار) X (وزن بر حسب گرم) + هزینه ساخت + GST در (قیمت جواهرات + هزینه ساخت).

این فرمول محاسبه نرخ طلا است که توسط جواهرسازان استفاده می شود. در حین استفاده از این، نرخ ها به دلیل عوامل دیگری مانند هزینه، خلوص، نرخ GST (مالیات کالا و خدمات) و قیمت آلیاژ مخلوط متفاوت است.

هزینه های ساخت از 6 تا 14 درصد کل قیمت طلا متغیر است. برخی از جواهرسازان نیز نرخ ثابتی را به ازای هر گرم از مقدار یا درصدی از کل قیمت دریافت می کنند.

جدای از این، خلوص و قیمت مخلوط فلز نیز بر قیمت تأثیر می گذارد. از این رو، ما می توانیم جواهرات طلای یکسانی با وزن مشخص را با قیمت های مختلف پیدا کنیم.

علاوه بر این، جواهرسازان نیز درصد مشخصی از طلا را به عنوان دستمزد خود دریافت می کنند. توجه به این نکته ضروری است که در محاسبه نرخ طلا، نوع و روش پرداخت هزینه آن نیز مهم است.

 چرا قیمت سکه ها متفاوت است؟

شاید این سوال برای شما هم ایجاد شود که به چه علت قیمت سکه ها متفاوت است؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت عوامل مختلفی موجب اختلاف قیمت سکه ها می شوند، از جمله:

  • تقاضای بازار: هر چه تقاضا برای خرید سکه بیشتر باشد، قیمت آن بالاتر می رود و برعکس
  • عرضه بازار: هر چه عرضه سکه در بازار کمتر باشد، قیمت آن بالاتر می رود و برعکس
  • سال ضرب سکه: سکه هایی که تاریخ قبل از سال ۸۶ روی آنها درج شده است، به دلیل تقاضای کمتر مردم با اختلاف قیمت ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان نسبت به سکه جدید یا امامی، در بازار خرید و فروش می شوند.
  • ظاهر سکه: سکه هایی که طرح قدیم یا بهار آزادی دارند، از لحاظ ظاهری با سکه هایی که طرح جدید یا امامی دارند، فرق می کنند. این فرق ظاهری می تواند موجب تفاوت در قیمت سکه ها شود.
  • نوسان قیمت طلا: قیمت سکه به قیمت طلا در بازار جهانی وارداتی وابسته است. هر چه قیمت طلا در بازار جهانی بالاتر برود، قیمت سکه نیز بالاتر می رود و برعکس.
  • نرخ ارز: قیمت سکه به نرخ ارز در بازار آزاد وارداتی وابسته است. هر چه نرخ ارز در بازار آزاد بالاتر برود، قیمت سکه نیز بالاتر می رود.
  • عوامل سیاسی و اقتصادی: اخبار و رویدادهای سیاسی و اقتصادی می توانند روی روانی بازار و تصمیم گیری مردم تأثیر بگذارند. برای مثال، شیوع ویروس کرونا، تحریم ها، تنش های منطقه ای و جهانی، انتخابات و … می توانند موجب افزایش یا کاهش تقاضا و عرضه سکه شوند.

قیمت طلا

پیش بینی قیمت طلا

قیمت طلا در بازار جهانی و داخلی تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند نرخ ارز، تقاضا و عرضه، رویدادهای سیاسی و اقتصادی، تورم و … قرار می گیرد. برخی از کارشناسان و تحلیلگران پیش بینی می کنند که قیمت طلا در روزهای آینده صعودی خواهد ماند و ممکن است به سطوح بالاتری برسد.

البته این پیش بینی ها به عنوان یک راهنمای کلی برای سرمایه گذاران و خریداران طلا می توانند مفید باشند، اما نمی توانند به عنوان یک تضمین یا توصیه قطعی در نظر گرفته شوند. برای اطلاع دقیق از قیمت طلا در هر لحظه می توانید به گالری طلای حسینی مراجعه کنید. این سایت به صورت لحظه ای قیمت طلا را در اختیار شما قرار می دهد.

 

طلافروشی حسینی

بورس انواع طلا،نقره و ساعت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!